Damme
14.8 C
Sluis

Club Brugge wint op het nippertje van Westerlo en kijkt vol vertrouwen naar duel tegen AC Milan!

Club Brugge behaalt een belangrijke overwinning op KVC Westerlo en zet de perfecte stap richting het Europese duel tegen AC Milan.

Op de elfde speeldag van de Jupiler Pro League boekte Club Brugge een cruciale overwinning in Het Kuipje tegen Westerlo. Het duel begon veelbelovend voor Blauw-Zwart, met een vroege goal van Spileers, en de score werd nog voor de rust verdubbeld door Vanaken. Westerlo wist via een strafschop van Sayyadmanesh de aansluitingstreffer te maken, maar slaagde er niet in om verder gevaar te creƫren. Ondanks momenten van spanning en dreiging in de tweede helft, hield Brugge stand en kon zo drie belangrijke punten meenemen richting hun volgende grote uitdaging: AC Milan in de Champions League!

Een vroege voorsprong voor Blauw-Zwart

De wedstrijd kende een bliksemstart voor Club Brugge, dat al in de openingsfase op voorsprong kwam. Spileers vond ruimte om op te rukken en besloot vanop afstand uit te halen, waarbij de Westerlo-doelman Bolat zich volledig verkeek. Toch bleef de thuisploeg niet bij de pakken neerzitten en creƫerde al snel kansen om gelijk te maken, maar Mignolet stond telkens op de juiste plek om Frigan en Sayyadmanesh af te stoppen.

Blauw-Zwart had echter niet veel tijd nodig om de voorsprong te verdubbelen. Hans Vanaken zag een opening en met zijn linkerbenen trapte hij beheerst de 0-2 op het scorebord. Westerlo kon niet profiteren van het balverlies van Brugge, en ondanks een laat penaltydoelpunt van Sayyadmanesh na een fout van Onyedika, ging Brugge met een comfortabele voorsprong de rust in.

Westerlo vecht terug, maar Club Brugge houdt stand

Na de rust nam Westerlo het initiatief, maar zonder veel gevaar te creĆ«ren. Club Brugge bleef stevig in de wedstrijd, hoewel de thuisploeg nog enkele kansen kreeg, waaronder een gevaarlijke voorzet die bijna over Mignolet in doel caprioleerde. Coach Ronny Deila reageerde door SkĆ³raś en JutglĆ  in te brengen om de voorsprong veilig te stellen.

Ondanks enkele kansen van invaller SkĆ³raś, wist Westerlo in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker te komen via Rommens, maar De Cuyper voorkwam met een heldhaftige redding dat de bal de lijn overschreed. Een rode kaart voor Bayram in de extra tijd maakte het comeback-verhaal van Westerlo onmogelijk.

San Siro in het vizier

Club Brugge kan nu met vertrouwen vooruitkijken naar het grote Champions League-duel tegen AC Milan in San Siro. Deze overwinning geeft de ploeg van Deila een broodnodige mentale boost voor wat een spectaculaire wedstrijd belooft te worden!