Damme
10.4 C
Sluis

Missie volbracht: Club Brugge boekt cruciale zege tegen Sturm Graz in Champions League

Club Brugge heeft zichzelf een belangrijke dienst bewezen door een broodnodige overwinning te behalen in de tweede speeldag van de Champions League. In een duel waar de druk hoog lag, zorgde een schitterende treffer van Christos Tzolis in de eerste helft voor de beslissing. Ondanks het missen van kansen in de tweede helft, wist blauw-zwart de 0-1 voorsprong vast te houden en zo de eerste drie punten van de campagne te veroveren.

Een krachtig begin, een zenuwslopend einde

De match begon met veel intensiteit, en het was al snel duidelijk dat Club Brugge geen risico’s wilde nemen. De Oostenrijkse kampioen Sturm Graz, die zijn Europese wedstrijden noodgedwongen in het Wƶrtherseestadion speelt, werd vanaf het eerste fluitsignaal stevig onder druk gezet door de Belgen. Deze strategie wierp zijn vruchten af toen Christos Tzolis halverwege de eerste helft op magnifieke wijze de score opende. Na een heerlijke pass van Raphael Onyedika krulde Tzolis de bal via de paal voorbij doelman Scherpen.

Ondanks dit sterke begin slaagde Club er niet in om de voorsprong verder uit te breiden. Voorin werd vooral Ferran JutglĆ  gevaarlijk, maar het ontbrak de Spanjaard aan precisie in de afwerking. Ook na de rust liet Club Brugge de kans op een geruststellende tweede treffer liggen, onder meer door een misser van Tzolis en een afgeblokte poging van invaller Romeo Vermant in de slotfase.

Druk van Sturm Graz neemt toe

Hoewel Club het merendeel van de wedstrijd onder controle had, kwam Sturm Graz in de slotminuten steeds gevaarlijker opzetten. Simon Mignolet bewees opnieuw zijn waarde door een paar keer attent in te grijpen, onder meer bij een poging van Tomi Horvat, die kort na zijn invalbeurt dicht bij de gelijkmaker kwam. De Oostenrijkers bleven echter vruchteloos zoeken naar de opening in de Brugse defensie.

Club-coach Nicky Hayen had vooraf aangegeven dat de efficiƫntie omhoog moest na enkele mindere resultaten in de voorbije weken. Hoewel de efficiƫntie voor doel opnieuw beter kon, zal Hayen opgelucht zijn met de drie punten die zijn team nu stevig in de strijd houden voor Europese overwintering.

Is dit de boost die Club nodig heeft?

Na een teleurstellende seizoensstart in de Champions League, waar Club Brugge met 0-3 verloor van Borussia Dortmund, was deze overwinning cruciaal. Club mag blijven dromen van Europese successen, maar zal in de volgende wedstrijden wel efficiƫnter moeten zijn om ook tegen sterkere tegenstanders zoals AC Milan, Aston Villa en Juventus punten te pakken.

Met nog zes wedstrijden voor de boeg in de vernieuwde groepsfase, blijft de weg naar de top 24 lang, maar dit resultaat tegen Sturm Graz biedt perspectief. De Belgische landskampioen toonde veerkracht en karakter, precies de ingrediƫnten die nodig zullen zijn om in het vervolg van de campagne te slagen.

Ons gedacht…

Club Brugge heeft gedaan wat het moest doen: winnen van de zwakste schakel in de groep. Maar de marge was klein en de afwerking kan beter. Toch is deze overwinning een broodnodige opsteker voor het zelfvertrouwen. De komende weken zal blauw-zwart sterker voor de dag moeten komen als het echt wil meedoen op het hoogste Europese niveau. De wedstrijd tegen Milan zal de ultieme test zijn. Is Club in staat om een stap verder te zetten, of blijven ze hangen in gemiste kansen?