Damme
15 C
Sluis

Cercle mist nipte zege na late gelijkmaker van STVV

In een wedstrijd die Cercle Brugge lange tijd leek te controleren, zorgde een laat doelpunt van STVV-invaller Ferrari voor een pijnlijke 1-1. De Bruggelingen, die eerder deze week nog een knappe zege boekten tegen KAA Gent, stonden opnieuw op voorsprong na een geweldige treffer van Denkey. Maar in het absolute slot van de wedstrijd doofde een gelijkmaker de hoop op drie punten.

Denkey opnieuw trefzeker
Na een veelbelovende prestatie tegen Gent, waarbij hij twee keer de netten deed trillen, bevestigde Denkey zijn uitstekende vorm. In de 34e minuut opende hij de score met een knappe actie, waarbij hij het leer aannam met de knie en in de draai verschroeiend uithaalde. De Togolees, opnieuw als aanvalsleider opgesteld door trainer Miron Muslic, zette Cercle daarmee op het goede spoor.

STVV, dat onder leiding staat van coach Felice Mazzu, had moeite om het spel te dicteren en loerde voornamelijk op de counter. Enkele schuchtere pogingen van Bertaccini en Brahimi zorgden voor enige dreiging, maar Cercle leek het grootste gevaar te vormen. Het was dan ook enkel aan een fenomenale reflex van STVV-keeper Daniel Schmidt te danken dat Denkey niet zijn tweede van de avond kon maken.

Gelijkmaker in de slotminuut
In de tweede helft bleef de thuisploeg aandringen, maar de kansen bleven onbenut. Olaigbe en Nazinho kregen mogelijkheden, maar wisten het net niet te vinden. Aan de overkant bleef STVV geduldig wachten op een kans, die uiteindelijk pas in de allerlaatste minuut kwam. Invaller Ferrari, net in het veld gebracht door Mazzu, reageerde alert op een lange bal en gleed de gelijkmaker binnen.

Het was een klap voor Cercle, dat op weg leek naar een verdiende overwinning. In blessuretijd kreeg Ferrari zelfs nog een schietkans, maar zijn poging ging voorlangs.

Ons gedachtā€¦
Cercle Brugge liet in de laatste minuut een overwinning uit handen glippen, iets wat de ploeg zich nog lang zal herinneren. Het team van Muslic was de betere ploeg, maar verzuimde om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. STVV toonde veerkracht en toonde waarom het nooit op voorhand afgeschreven mag worden. Volgende week moet Cercle de draad weer oppikken als het op verplaatsing gaat naar Eupen.

Met deze uitslag blijft Cercle steken op een middenmootpositie in het klassement, terwijl STVV een belangrijk punt wegkaapt in Brugge.