Damme
15.4 C
Sluis

RKFC vs Ol. Charleroi – Spannende Wedstrijd Eindigt in 3-5 voor Bezoekers

RKFC en de Beker van België hebben door de jaren heen een bijzondere band opgebouwd. Denk maar aan de verrassende overwinning op Standard in 2018 en het uitschakelen van KV Mechelen vorig seizoen. Dit jaar stond in de zesde ronde een confrontatie met Olympic Charleroi op het programma, een team van vergelijkbaar niveau uit de Waalse reeks. De inzet was duidelijk: een plaats in de 1/16de finales tegen een ploeg uit 1A.

Een Moeilijke Start voor RKFC

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd en zetten RKFC meteen onder druk. Knokke had geluk toen een schot van Charleroi de paal raakte, maar na een halfuur spelen was het toch raak. Pieters moest een speler van Olympic foutief afstoppen in het strafschopgebied, waarna de scheidsrechter onverbiddelijk naar de stip wees. Simon Paulet benutte de penalty feilloos. Kort daarna werd Van den Bogaert onder druk gezet en maakte een fout, waardoor Rousseau de bal kon onderscheppen en scoren. Met een 0-2 achterstand gingen we de rust in.

Ingrijpen van de Coach

Na de rust besloot coach Tant in te grijpen met een drievoudige wissel. Braem, Hurtevent en Cooman kwamen in het veld. Hurtevent maakte zijn debuut, terwijl Braem zijn eerste thuiswedstrijd speelde na een helft in Ninove te hebben gespeeld. Ondanks de wissels liep Charleroi verder uit. Na 50 minuten stond het al 0-3 en net voorbij het uur maakte Mputu, een ex-speler van RKFC, er 0-4 van. Dit was het moment voor de bezoekers om wat gas terug te nemen, waardoor RKFC enkele kansen kon creëren.

Een Laatste Poging

RKFC kreeg een strafschop en Prudhomme scoorde de aansluitingstreffer. Vijf minuten voor het einde kopte Pieters de 2-4 binnen. In de blessuretijd werden nog twee doelpunten gemaakt: Gassama scoorde voor Charleroi en De Bodt maakte een knappe goal bij zijn debuut, wat de eindstand op 3-5 bracht.

Opstelling en Doelpunten

Opstelling: Goblet – Pierre, Vanraefelghem (46′ Cooman), Van den Bogaert, Brachet (8′ Maertens) – Pieters, De Bodt, Prudhomme (73′ Muhire) – Jalloh (46′ Hurtevent), Mbye, Ngongo (46′ Braem).

Doelpunten: 73′ Prudhomme (1-4), 84′ Pieters (2-4), 93′ De Bodt (3-5).

Ons gedacht…

Ondanks de nederlaag toonde RKFC veerkracht en strijdlust. De drievoudige wissel na de rust bracht nieuwe energie in het team, maar het was niet genoeg om de sterke start van Charleroi te compenseren. De wedstrijd eindigde in een 3-5 verlies, maar de inzet en het doorzettingsvermogen van de spelers verdienen lof. We kijken uit naar de volgende uitdaging in de competitie.

Tags: RKFC, Olympic ⁣Charleroi, Beker van België, voetbalwedstrijd, Knokke, sportverslag

Meta-beschrijving: Verslag van de⁤ spannende bekerwedstrijd tussen RKFC en Olympic Charleroi, eindigend in een 3-5 overwinning voor de bezoekers. Lees meer over de hoogte- en dieptepunten van de wedstrijd.