23.6 C
Sluis

RKFC triomfeert met 3-0 tegen RFC Raeren-Eynatten

Een veelbelovende start in nieuwe wedstrijdshirts
Royal Knokke Football Club (RKFC) begon hun nieuwe bekeravontuur in stijl met gloednieuwe wedstrijdshirts. De tegenstander van de dag was RFC Raeren-Eynatten, een ploeg uit de Oostkantons die in de tweede nationale speelt. Ondanks een lange busreis, begon de Waalse ploeg sterk en creƫerde enkele gevaarlijke counters. RKFC had moeite om openingen te vinden en het leek erop dat de rust zou worden ingegaan met een 0-0 stand.

Doorbraak vlak voor rust

Net toen iedereen zich leek neer te leggen bij een doelpuntloze eerste helft, zorgde Justin Pieters voor een verrassende wending. Na een mooie actie over de linkerkant zette Maertens de bal voor. Hoewel de bal in eerste instantie werd weggewerkt, pikte Jalloh de bal op en krulde deze perfect naar het hoofd van de inkomende Pieters, die prachtig binnenkopte. Zo ging RKFC met een 1-0 voorsprong de rust in.

RKFC controleert en breidt voorsprong uit

In de tweede helft nam RKFC de controle over de wedstrijd en ontstonden er steeds meer ruimtes. Het duurde echter tot tien minuten voor het einde van de wedstrijd voordat Knokke deze ruimte echt kon benutten. Prudhomme stuurde Mbye het straatje in, die zonder aarzelen de bal hard in het doel schoot en de voorsprong verdubbelde.

Beslissende derde goal

Niet veel later sloeg Mbye opnieuw toe. Na een snelle omschakeling belandde de bal via Ngongo bij Prudhomme in de kleine rechthoek. Prudhomme behield zijn kalmte en vond de ingelopen Mbye, die eenvoudig kon binnentikken. Met deze derde goal verzekerde RKFC zich van een overtuigende 3-0 overwinning en een plek in de volgende ronde van de Croky Cup, waar Rupel Boom wacht.

Na ā€een overtuigende overwinning tegen de Waalse tweedeklasser RFC Raeren-Eynatten, heeft Royal Knokke Football ā¤Club zich geplaatst voor de vijfdeā¢ ronde vanā£ de Croky ā£Cup. In deze ronde nemen ze het op tegen Rupel Boom FC. De wedstrijd vindt ā£plaats op zondag 25 augustus om 16:00 uur.

Een Korte Geschiedenis van Rupel Boom FC

Rupel Boom FC werd in 1998 opgericht door de fusie van K. Rupel Sportkring en K. Boom FC. Dit seizoen speelt de ploeg uit Boom opnieuwā£ in de Tweede Amateurklasse. Vorigā£ seizoen misten ze nipt deā¢ promotie naar de Eerste Nationale, nadat ze in de eindronde werden verslagen door Lyra-Lierse ā¤Berlaar. Dit jaar worden ze beschouwd als een van de favorieten ā¢voor de titel.

Vorige Ontmoetingen

In het seizoen ā¢2022-2023 ā£troffen ā€Œwe Rupel Boom FC voor het laatst. Thuis wisten we met 1-0 ā¤te winnen, terwijl de uitwedstrijd in Boom eindigde in een 1-1 gelijkspel. Deze geschiedenis belooft een spannende en uitdagende wedstrijd.

Steun van de Supporters

We rekenen op deā¢ steun van onze trouwe supporters ā¤om ons door deze moeilijke wedstrijd te helpen. Tickets zijn deze week verkrijgbaar bij het onthaal, aanā€Œ het loket op de dag van ā€de wedstrijd, ofā¤ via onze ticketsite. Een ticket kost ā‚¬15.