Damme
15.4 C
Sluis

Genk flikt het opnieuw: Club Brugge bezwijkt in slotfase na zinderende comeback

De Cegeka Arena stond afgelopen weekend in vuur en vlam tijdens de topper tussen KRC Genk en Club Brugge. Wat begon als een voorsprong voor de bezoekers, draaide uit op een ware nachtmerrie voor Blauw-Zwart, dat in de slotminuten de wedstrijd volledig uit handen gaf. Met een indrukwekkende comeback trok Genk het laken naar zich toe, tot groot jolijt van de Limburgse supporters._

Club Brugge mist opnieuw de boot

Na een moeizame start van het seizoen – slechts één punt uit twee wedstrijden – stond Club Brugge onder druk om in Genk punten te pakken. Coach Ronny Deila voerde zes wijzigingen door in zijn basiself, in een poging de negatieve spiraal te doorbreken. Vooral in de aanval en verdediging was er flink gesleuteld, met nieuwe gezichten zoals Skov Olsen en Nusa die het Brugse publiek hoop gaven op een kentering.

Genk bijt van zich af

De wedstrijd kende een vliegende start zonder de gebruikelijke studieronde, met Genk dat meteen de druk opvoerde. Al in de eerste vijf minuten kreeg Tolu twee uitstekende kansen om de Limburgers op voorsprong te zetten, maar zijn vizier stond niet scherp. Club Brugge liet zich echter niet onbetuigd en raakte via Nilsson de lat, wat het signaal gaf dat beide ploegen vastberaden waren om te scoren.

Het was uiteindelijk Club Brugge dat vlak voor de rust het eerste doelpunt liet optekenen. Na een knappe rush van Nusa bediende hij Skov Olsen, die met een beheerst schot de netten deed trillen. Club ging met een 0-1 voorsprong de kleedkamers in, maar kon die voorsprong na de rust niet consolideren.

Een tweede helft vol drama

De tweede helft startte opnieuw met veel dreiging van Genk. Het tempo lag hoog en beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. Skov Olsen leek de match te beslissen met een tweede doelpunt, maar niets was minder waar. Genk vocht terug en via een penalty van Steuckers werd de aansluitingstreffer een feit. Het gaf de thuisploeg vleugels, wat resulteerde in de gelijkmaker door een rake kopbal van Tolu.

De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar in de elf minuten extra tijd sloeg het noodlot voor Club Brugge opnieuw toe. Genk-speler Hrošovský maakte een einde aan alle Brugse hoop met een prachtig geplaatst schot van buiten de zestien, waarmee hij de eindstand op 3-2 vastlegde.

Club Brugge in crisis?

Met slechts één punt uit drie wedstrijden verkeert Club Brugge in een onverwachte crisis. De ambities waren hooggespannen na een veelbelovende voorbereiding, maar de realiteit van de Jupiler Pro League blijkt weerbarstiger dan verwacht. Coach Deila moet dringend op zoek naar antwoorden om de neerwaartse spiraal te doorbreken, anders dreigt een moeilijk seizoen voor de Bruggelingen.