Damme
14.8 C
Sluis

Eindelijk! RKFC breekt de vloek met overtuigende 2-0 overwinning

Na weken van teleurstellende resultaten en een reeks van zes wedstrijden zonder overwinning, heeft RKFC eindelijk weer de smaak van de overwinning te pakken. Dankzij een 2-0 thuiszege tegen OH Leuven U23 lijkt de ploeg terug op de goede weg. Na zo lang wachten, voelen de drie punten extra zoet voor zowel de spelers als de fans.

De wedstrijd begon veelbelovend voor RKFC toen Amadu Jalloh in de 14de minuut de score opende. Dit vroeg doelpunt gaf de thuisploeg een flinke boost. De kansen leken nog beter toen Kevin Shkurti van OH Leuven U23 in de 24ste minuut zijn tweede gele kaart ontving en het veld moest verlaten, waardoor RKFC in een man-meer-situatie kwam te staan.

Toch bleef het spannend. Ondanks de numerieke overmacht lukte het RKFC lange tijd niet om de wedstrijd in het slot te gooien. Pas in de 90ste minuut zorgde Lucas Fernand Prudhomme voor de verlossende 2-0, waarmee de overwinning definitief veilig was.

Met deze overwinning blijft RKFC nu al zes wedstrijden ongeslagen, al is het slechts hun eerste overwinning in de laatste vijf wedstrijden (vier keer gelijkspel). Deze prestatie biedt hoop voor de rest van het seizoen, terwijl OH Leuven U23 worstelt met wisselvallige resultaten: twee overwinningen en drie nederlagen in hun laatste vijf duels.

Wat nu?
RKFC krijgt niet lang de tijd om op hun lauweren te rusten. Zaterdag 26 oktober om 19.30 uur wacht een zware uitwedstrijd tegen Jong AA Gent, waar de ploeg hoopt hun goede vorm voort te zetten. OH Leuven U23 zal zondag 27 oktober om 15 uur proberen te herstellen wanneer ze thuis Jong Cercle ontvangen.

Ons gedacht…
RKFC heeft eindelijk de ban gebroken. Met meer zelfvertrouwen en een solide defensie lijkt het team klaar om een stap hogerop te zetten. De volgende wedstrijd tegen Jong AA Gent zal echter de echte test zijn: kunnen ze deze lijn doortrekken en zich verder omhoogwerken in het klassement? De fans hopen het alvast!