Damme
23.6 C
Sluis

Club Brugge zakt weg in de tweede helft: Dortmund wint met 0-3

In een veelbelovende start van de vernieuwde UEFA Champions League, trok Club Brugge het thuis tegen de Duitse grootmacht Borussia Dortmund, maar moest uiteindelijk het onderspit delven. Na een bloedstollende eerste helft zonder doelpunten, kantelde de wedstrijd in de laatste twintig minuten volledig in het voordeel van de Duitsers. Twee doelpunten van de ingevallen Gittens en een late strafschop van Guirassy bezorgden Blauw-Zwart een pijnlijke 0-3 nederlaag.

Een krachtige start zonder beloning

De Brugse spelers begonnen vol intensiteit aan de wedstrijd, gesteund door een kolkend Jan Breydel. Nilsson, die zaterdag tegen KV Kortrijk nog de netten wist te vinden, bracht meteen gevaar door diep te lopen, maar Dortmunds verdediger SĆ¼le was net op tijd om in te grijpen. Kort daarna werd Club opgeschrikt door Malen, wiens poging gelukkig voorlangs ging. Doelman Simon Mignolet bewees nogmaals zijn waarde door meermaals redding te brengen op gevaarlijke pogingen van onder andere Adeyemi en Malen.

Club Brugge stond echter ook zijn mannetje. Na een ingestudeerde hoekschop ontstond er een ware scrimmage voor het doel van Dortmund, waarbij onder andere Vetlesen van dichtbij de lat trof. De spanning was om te snijden, maar ondanks de kansen aan beide kanten, stond er bij rust nog steeds 0-0 op het scorebord.

Dortmund breekt de ban

In de tweede helft gingen beide ploegen op zoek naar het openingsdoelpunt. Club Brugge zorgde meteen voor gevaar via een kopbal van Tzolis, maar de Griek kon de bal niet genoeg richting geven. Dortmund kwam met enkele tegenaanvallen gevaarlijk opzetten, maar Mignolet stond pal. Sabitzer probeerde het zelfs van ver, maar gelukkig voor de Brugse fans ging zijn schot over het doel.

Blauw-Zwart bleef aandringen, met onder andere kansen voor Vanaken en Nilsson. Toch bleek het niet genoeg. Het was invaller Gittens die de match in het laatste kwartier besliste. Hij kreeg te veel ruimte en kon, met wat geluk via een deflectie, de bal in het doel krijgen. Club probeerde de schade nog te beperken, maar vijf minuten later was het weer raak voor Gittens. De jonge aanvaller dribbelde zich door de Brugse defensie en verschalkte Mignolet voor de tweede keer.

Het harde verdict in de extra tijd

In de extra tijd kwam het drama voor Club Brugge tot een hoogtepunt toen Mechele een fout beging op Guirassy in de zestien. De spits van Dortmund twijfelde niet en legde de bal vanaf elf meter in het net, waarmee de eindstand op 0-3 werd gebracht. Hoewel de uitslag zwaar was voor een verdienstelijk spelend Club Brugge, konden de fans het stadion verlaten met de gedachte dat hun ploeg zich kranig verweerde tegen een Europese topploeg.

Ons gedacht…

Club Brugge kan terugblikken op een wedstrijd waarin het zeker kansen had, maar de efficiƫntie van Dortmund gaf uiteindelijk de doorslag. De Brugse verdediging, normaal zo solide, liet steken vallen in het laatste kwartier en dat werd genadeloos afgestraft door de Duitse bezoekers. De zware 0-3 nederlaag mag echter niet het verhaal van de wedstrijd overschaduwen. Club toonde lef, creƫerde kansen en liet bij momenten mooi voetbal zien. De komende wedstrijden in de Champions League zullen cruciaal zijn om te zien of Blauw-Zwart deze opdoffer kan verwerken en zich alsnog kan kwalificeren voor de volgende ronde.