14.4 C
Damme
15.4 C
Sluis

Club Brugge Start Seizoen met Nederlaag tegen Standard en racistische uitingen op Sclessin

In een veelbesproken tweede speeldag van de Jupiler Pro League, leed Club Brugge een nederlaag tegen Standard Luik met 1-0, en werd de wedstrijd ontsierd door racistische incidenten in het uitvak.

Een Veelbelovende Start, maar Geen Doelpunten

Op speeldag 2 trok Club Brugge naar Sclessin om het op te nemen tegen Standard Luik. De eerste helft werd gekenmerkt door stevige duels en veel inzet, maar doelpunten bleven uit. Beide ploegen begonnen intens aan de wedstrijd, met veel strijdlust en fysieke duels, maar zonder veel doelgevaar.

Wissels en Opstellingen

Coach Hayen van Club Brugge had de opstelling ten opzichte van vorige week gewijzigd. Siquet kreeg zijn eerste basisplaats in de defensie, terwijl Jashari en Nielsen op het middenveld debuteerden. Vetlesen begon op de bank en Onyedika was afwezig wegens ziekte. SkĆ³raś verving Nusa in de aanval. Bij Standard nam Kyei de plaats in van Benjdida in de spits.

Stevige Eerste Helft

De openingsminuten waren intens, maar zonder doelgevaar. Club Brugge nam geleidelijk aan de overhand, maar echte kansen bleven uit. Halverwege de eerste helft verloor Seys de bal aan Bulat, die Price aanspeelde, maar diens schot was recht op doelman Mignolet. Standard kwam nog dicht bij een doelpunt met een hoekschop van Bulat en een schot van O’Neill, maar beide pogingen strandden op het doelkader.

Doelpunt voor Standard in de Tweede Helft

In de tweede helft verving De Cuyper verdediger Seys. Club Brugge begon sterk, met kansen voor Nielsen en Vanaken, maar doelman Epolo hield zijn netten schoon. Kort daarna viel het enige doelpunt van de wedstrijd. Bulat scoorde voor Standard na een voorzet van Fossey. Ondanks pogingen van Club, waaronder een schot van Vanaken dat van de lijn werd gehaald, bleef de stand 1-0 in het voordeel van Standard.

Racismeoverschaduwing op Sclessin

Tijdens de wedstrijd verschenen er op sociale media foto’s van enkele ā€˜supportersā€™ van Club Brugge in het uitvak die een racistische groet deden. Club Brugge veroordeelt dit gedrag ten stelligste en heeft aangekondigd de betrokken supporters te zullen identificeren en sanctioneren. “Binnen de blauw-zwarte familie is geen plaats voor racisme,” benadrukt de club in een officiĆ«le verklaring.

Ons Gedacht…

De start van het seizoen verloopt stroef voor Club Brugge, met slechts Ć©Ć©n punt uit twee wedstrijden. Daarnaast werpen de racistische incidenten een donkere schaduw over het Belgische voetbal. Club Brugge moet niet alleen sportief weer op koers komen, maar ook werk maken van een inclusieve en respectvolle supporterscultuur.