Sluis

Club Brugge domineert stadsderby en triomfeert met 3-0 tegen Cercle

In een beladen derby tussen stadsgenoten Cercle Brugge, heeft Club Brugge nogmaals bewezen waarom ze momenteel Ć©Ć©n van de sterkste ploegen in de competitie zijn. In een indrukwekkende vertoning in het Jan Breydelstadion bezegelden goals van Brandon Mechele, Christos Tzolis en Andreas Skov Olsen het lot van Cercle, dat niet in staat bleek om de ongeslagen reeks onder coach Miron Muslic voort te zetten.

Fel begin, maar Club Brugge grijpt de controle

Cercle Brugge begon de wedstrijd met veel vuur en drukte Club Brugge onmiddellijk tegen hun eigen helft. De eerste grote kans van de wedstrijd kwam ook van de kant van Cercle, toen Bruninho na een knappe actie net naast mikte. Club Brugge had moeite om onder de druk uit te komen, en het duurde meer dan tien minuten voordat ze hun eerste doelpoging lieten optekenen. Tzolis dacht even de score te openen, maar zijn goal werd afgekeurd na ingrijpen van de VAR, omdat Skov Olsen in de aanloop naar het doelpunt de bal met de arm zou hebben beroerd.

Ondanks de aanvankelijke dominantie van Cercle, bleek Club Brugge gaandeweg steeds meer grip te krijgen op de wedstrijd. De kansen begonnen zich op te stapelen voor de thuisploeg. Warleson, de doelman van Cercle, moest verschillende keren ingrijpen om schoten van Skov Olsen en Vetlesen onschadelijk te maken. Cercle bleef wel gevaarlijk, en doelman Simon Mignolet moest attent zijn op pogingen van Agyekum en Minda.

Mechele breekt de ban, Tzolis verdubbelt de voorsprong

De doorbraak kwam uiteindelijk vijf minuten voor rust. Een goed getrapte hoekschop van Casper De Cuyper werd door de vrijstaande Antonio Nusa teruggekopt naar het midden, waar Brandon Mechele het leer overtuigend in doel kopte. Het doelpunt gaf Club Brugge vleugels, en amper enkele minuten later verdubbelde Tzolis de score na een fraaie voorzet van Skov Olsen. De Deen zette de aanval op met een perfecte pass en Tzolis hoefde van dichtbij alleen maar binnen te tikken.

Met een 2-0 voorsprong op het bord ging Blauw-Zwart met vertrouwen de kleedkamer in, wetende dat ze na de pauze in polepositie zaten om de overwinning veilig te stellen.

Skov Olsen zorgt voor de genadeslag

Cercle Brugge kwam na de rust sterk uit de startblokken en creƫerde meteen een grote kans via de ingevallen Felipe Augusto. Mignolet was echter paraat met een sterke reflex. Deze waarschuwing schudde Club Brugge wakker en ze namen al snel weer het heft in handen. Tien minuten na rust was het opnieuw raak. Vetlesen bediende Skov Olsen met een slimme pass, en de Deen plaatste het leer feilloos in de korte hoek: 3-0. Deze treffer zorgde voor de definitieve beslissing in de derby.

Hoewel Cercle nog probeerde om terug in de wedstrijd te komen, ontbrak het hen aan de scherpte om Mignolet nog serieus te bedreigen. Club Brugge bleef de controle behouden en creƫerde zelfs nog enkele kansen, maar Warleson voorkwam dat de score nog verder opliep. Zo bleef het bij een verdiende 3-0 zege voor Blauw-Zwart.

Ons gedacht…

Deze klinkende overwinning bevestigt de sterke vorm van Club Brugge, dat zich steeds meer opwerkt in het klassement. Na vijf derbyā€™s zonder winnaar, was het opnieuw Club Brugge dat aan het langste eind trok en bewees dat ze de te kloppen ploeg zijn in de stad. Voor Cercle en coach Muslic blijft er werk aan de winkel; de felheid en inzet waren er, maar uiteindelijk ontbrak het aan efficiĆ«ntie voor doel. Blauw-Zwart kan met vertrouwen uitkijken naar de komende wedstrijden, terwijl Cercle zal moeten hergroeperen om hun seizoen opnieuw op de rails te krijgen. Wat vinden jullie van deze wedstrijd? Deel jullie mening in de reacties!