Damme
15.4 C
Sluis

Cercle verliest kansloos in Het Kuipje: Westerlo overklast groen-zwart

In Het Kuipje kreeg Cercle Brugge een koude douche te verwerken tegen Westerlo. Hoewel de groen-zwarten tijdens de rust nog hoop koesterden op een puntenwinst, wist een efficiënte thuisploeg deze hoop kordaat de kop in te drukken. Met een duidelijke 3-0 zege trok Westerlo aan het langste eind.

Verlies voor Cercle ondanks hoopvolle start

Miron Muslic verraste met enkele wijzigingen in zijn basiselftal voor deze wedstrijd. Zomertransfer Aygekum kreeg zijn basisdebuut, terwijl Felipe Augusto ook in de ploeg verscheen. Achterin kreeg Popovic de voorkeur centraal in de verdediging, ten koste van Utkus, Ouattara en Olaigbe, die naar de bank verwezen werden na de midweekse wedstrijd in Schotland.

Cercle begon de wedstrijd fel en duwde de thuisploeg onmiddellijk achteruit. Een vroege kans voor Nazinho, die naast besloot, leek het startsein te geven voor een intense strijd. Echter, na een kwartier kwam Westerlo voor het eerst over de middenlijn, en dat was meteen raak. Stassin rondde een knappe aanval doeltreffend af, wat de toon zette voor de rest van de wedstrijd.

Westerlo’s solide defensie

Na de voorsprong koos Westerlo ervoor om achteraan de rangen gesloten te houden. Met Neustädter en Vuskovic als defensieve pilaren, had Cercle ondanks veldoverwicht moeite om tot kansen te komen. Pas in de 39ste minuut slaagde Popovic erin om doelman Bolat te bedreigen, en dat was na een hoekschop. Aan de andere kant moest ook Warleson weinig werk verzetten, hoewel hij in blessuretijd van de eerste helft Rommens van een tweede doelpunt hield met een knappe redding.

Zelfdestructie in de tweede helft

Cercle kwam met hernieuwd initiatief uit de kleedkamers, maar schoot zichzelf al snel in eigen voet. Een aarzelende Abu Francis verloor de bal op de eigen achterlijn, waarna Stassin opnieuw toesloeg na een ongelukkige deviatie van dezelfde Francis. De 2-0 was een zware klap voor Cercle, dat even daarvoor nog hoop had gekoesterd op een gelijkmaker.

Coach Muslic probeerde de wedstrijd te keren door Ouattara, Olaigbe en Utkus in te brengen, maar Westerlo maakte met een mooi doelpunt van Sayyadmanesh duidelijk dat Cercle geen illusies meer hoefde te koesteren.

Slotoffensief zonder resultaat

Ondanks enkele afgedwongen hoekschoppen en pogingen van Olaigbe, slaagde Cercle er niet in om Westerlo in de problemen te brengen. De thuisploeg hield stand en de wedstrijd kabbelde naar een einde. Cercle’s focus zal snel moeten verschuiven naar de terugwedstrijd tegen Kilmarnock op donderdag, waar revanche en eerherstel op het spel staan.

Ons gedacht…

Het was een harde les voor Cercle in Het Kuipje, waar Westerlo toonde hoe efficiëntie en solide verdediging de sleutel tot succes kunnen zijn. Coach Muslic zal ongetwijfeld lessen trekken uit deze nederlaag om zijn team beter voor te bereiden op de komende wedstrijden. Het seizoensbegin is grillig, maar de kansen op herstel zijn er nog. De supporters hopen op een snelle ommekeer, te beginnen met de Europese confrontatie tegen Kilmarnock.