14.4 C
Damme
15.4 C
Sluis

Cercle Brugge ziet kansen op overwinning vervliegen tegen OH Leuven na sterke start

Cercle Brugge kon in hun uitwedstrijd tegen OH Leuven niet verder bouwen op hun recente succesreeks. Ondanks een vroege voorsprong dankzij een kopbaldoelpunt van Denkey, wisten de Bruggelingen niet te winnen. Maziz herstelde het evenwicht voor de thuisploeg vlak voor de rust en de match eindigde in een gelijkspel.

Sterke start van Cercle, maar OH Leuven slaat snel terug

Cercle Brugge kwam met veel vertrouwen naar het King Power At Den Dreef Stadion, na twee opeenvolgende thuisoverwinningen in slechts vier dagen tijd. Dit vertrouwen werd al snel omgezet in een vroege voorsprong. Na een kwartier spelen stond de Togolese spits Kevin Denkey op de juiste plaats om een corner binnen te koppen, een doelpunt dat hij zelf had voorbereid door de hoekschop af te dwingen.

Maar de vreugde van de groen-zwarten was van korte duur. OH Leuven liet zich niet intimideren en begon steeds meer druk uit te oefenen op de defensie van Cercle. Doelman Warleson moest tweemaal ingrijpen om pogingen van Banzuzi en Maziz te keren. Toch viel de gelijkmaker onvermijdelijk. Tien minuten voor de rust vond Nā€™Dri zijn teamgenoot Maziz aan de tweede paal, en die liet Warleson kansloos achter: 1-1.

Cercle profiteert niet van numeriek overwicht

Na de rust bleef OH Leuven Cercle onder druk zetten. Maziz bediende Nā€™Dri, maar opnieuw stond Warleson paraat om zijn team te redden. Het kantelpunt van de wedstrijd kwam toen Leuven-speler Oscar Gil, die zijn debuut maakte, met rood van het veld werd gestuurd na een harde fout op de doorgebroken Thibo Somers. Cercle Brugge had meer dan een half uur om te profiteren van het numerieke overwicht, maar slaagde er niet in om de Leuvense verdediging te doorbreken.

Nieuwkomer Brunner, die zijn debuut maakte voor Cercle, kon het tij niet keren. OH Leuven bleef gevaarlijk, en Warleson moest nogmaals reddend optreden toen Ikwuemesi alleen voor hem opdook. In de laatste seconden van de wedstrijd leek het er even op dat Thorsteinsson voor een late Leuvense overwinning zou zorgen, maar Warleson zweefde de vrije trap uit zijn doel en zorgde ervoor dat Cercle ten minste Ć©Ć©n punt overhield aan de wedstrijd.

Ons gedacht…

Cercle Brugge heeft een kans laten liggen om de overwinning binnen te halen tegen een taai OH Leuven, vooral gezien hun numerieke meerderheid gedurende een groot deel van de tweede helft. Hoewel Warleson zijn ploeg meermaals redde, lijkt het duidelijk dat Cercle scherper moet zijn in de afwerking en het benutten van kansen. Met een belangrijke Europese wedstrijd tegen Wisla Krakow in het vooruitzicht, zal het team moeten leren om efficiƫnter om te gaan met hun kansen als ze verder willen geraken in de Conference League. De druk ligt hoog, en er zal weinig ruimte zijn voor fouten in Polen.