Damme
15.4 C
Sluis

Cercle Brugge zakt door het ijs in Noorwegen: een pijnlijke avond tegen Molde

In de derde voorronde van de Europa League kreeg Cercle Brugge een flinke opdoffer in het Noorse Molde. Na een desastreuze eerste helft stond de vereniging al 3-0 in het krijt, en kon het dit in de tweede helft niet meer rechtzetten. Het belooft een zware klus te worden volgende week in Jan Breydel.

Valse start in een koude Noorse avond

Een verre uitwedstrijd in Noorwegen is nooit eenvoudig, maar Cercle Brugge had zich waarschijnlijk een heel ander scenario voorgesteld. De Noren van Molde FK, bekend om hun sterke thuisreputatie, lieten al vroeg in de wedstrijd zien waarom ze zo ver geraakt zijn in de Europa League. Het begon al rampzalig voor Cercle: na amper drie minuten spelen liep spits Emil Breivik Eriksen door de zwakke verdediging van de Bruggelingen, die te veel ruimte lieten, en hij opende de score met een scherpe afwerking door de benen van doelman Warleson.

Cercle, nog aan het bekomen van de vroege schok, zag Molde hun voorsprong snel verdubbelen. Na een misser van Eriksen was het Magnus Wolff Eikrem die de bal wel in het net kreeg, waardoor de vereniging binnen twintig minuten al met 2-0 achterstond. Het Noorse offensief bleef onverminderd doorgaan, en tien minuten later zorgde Martin Linnes met een verwoestend schot voor de 3-0. De verdedigende gaten bij Cercle leken onoverbrugbaar, en de ploeg kon hier offensief weinig tegenover stellen.

Gemiste kansen en een stralende Warleson

Ondanks de zware achterstand, probeerde Cercle zich in de tweede helft te herpakken. Toch was het weer Molde dat het gevaarlijkst bleef. De Noor Wolff Eikrem kreeg opnieuw een grote kans, maar deze keer wist Warleson, de enige uitblinker bij Cercle, het schot knap te pareren. Het was een herhaaldelijk scenario: Molde bleef gevaarlijk, en Warleson moest zijn team keer op keer redden.

Cercle slaagde er af en toe in om ook wat aanvallend spel op de mat te leggen, maar de kansen die ze creƫerden, werden niet benut. De grootste kans kwam er na een knappe actie van Nazinho en een dito voorzet, maar Ouattara kon net niet bij de bal. De bal viel vervolgens voor de voeten van kapitein Thibo Somers, maar zijn schot werd van de lijn gehaald door een alerte Molde-verdediger.

In de slotminuten kregen de Noren nog de kans om de score verder uit te diepen, maar Breivik faalde vanaf de penaltystip en raakte slechts de lat. Het bleef dus 3-0, een stand die voor Cercle Brugge bijzonder zwaar aanvoelt.

Op naar Jan Breydel: een mirakel nodig

Met een 3-0 nederlaag in de bagage moet Cercle Brugge volgende week in eigen huis hopen op een mirakel. De defensieve problemen die in Molde aan het licht kwamen, moeten dringend aangepakt worden, wil de ploeg een kans maken om de achterstand om te buigen. Molde toonde zich een sterke en geslepen tegenstander, en het zal een loodzware opgave zijn om deze ploeg op eigen veld te verslaan.

De vraag is of Cercle mentaal en fysiek in staat zal zijn om deze tegenslag te verwerken en met een vernieuwde strijdlust aan de terugwedstrijd te beginnen. Het is duidelijk dat er een tactische ommezwaai nodig is om nog enige hoop te koesteren op kwalificatie voor de volgende ronde.