Damme
17 C
Sluis

Cercle Brugge struikelt opnieuw

Het was een veelbelovende avond in het Jan Breydelstadion, waar Cercle Brugge hoopte zijn tweede overwinning van het seizoen te boeken tegen een strijdlustig Racing Genk. In een zenuwslopende wedstrijd, waarin de bal al na Ć©Ć©n minuut in het net belandde, liepen emoties hoog op, maar Cercle kwam uiteindelijk net te kort. Genk nam de bovenhand met 2-3 en kroonde zich tot nieuwe leider in de Jupiler Pro League.

Een bliksemstart voor Genk

De eerste helft begon spectaculair met maar liefst vier doelpunten in de eerste twintig minuten. De bezoekers sloegen meteen toe. Na amper Ć©Ć©n minuut zorgde Joseph Paintsil voor een perfecte dieptepass op Yira Sor, die het openingsdoelpunt beheerst binnen schoof. Cercle Brugge reageerde snel en met veel vechtlust. Ouattara, de man van de wedstrijd voor Cercle, maakte knap gelijk op een hoekschop. Het was meteen duidelijk dat deze wedstrijd niet voor de zwakke zenuwen was.

Foutjes en snelle reparaties

Genk bleef echter aandringen. Een fout van Cercle’s Nazinho schonk Racing Genk een tweede doelpunt, deze keer via Steuckers. Toch wist Nazinho meteen zijn fout goed te maken door een perfecte vrije trap af te leveren, waaruit de kopbal van Ravych de stand opnieuw in evenwicht bracht: 2-2. Cercle leek aan de winnende hand te zijn, maar kon het overwicht niet omzetten in een voorsprong. Ouattara miste een uitstekende kans en Denkey zag zijn tegenaanval stranden.

Het tweede bedrijf: Genk drukt door

Waar de eerste helft sprankelde van de actie, begon de tweede helft met een opvallend slap Cercle Brugge. Genk rook zijn kans en Arokodare maakte daar dankbaar gebruik van door een uitstekende voorzet van Sor in doel te werken. Hoewel Genk even later nog een gelijkaardige aanval opzette, werd dat doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Cercle-coach Muslic probeerde zijn ploeg nieuw leven in te blazen met wissels, maar ondanks fel oprukken van El Ouahdi en enkele uitstekende reddingen van keeper Warleson, kon Cercle de nederlaag niet meer afwenden. Zelfs in de slotfase slaagde de thuisploeg er niet in om de druk om te zetten in een gelijkmaker, en Genk bleef overeind dankzij een sterke verdediging onder leiding van Smets. De eindstand bleef 2-3, en Genk kroonde zich tot nieuwe leider in de competitie.

Ons gedacht…

Cercle Brugge toonde veel veerkracht in een hectische eerste helft, maar slaagde er niet in om dit door te trekken naar het tweede deel van de wedstrijd. De nederlaag benadrukt de nood aan meer stabiliteit en scherpte, vooral in de verdediging en de afwerking. Racing Genk daarentegen bewees opnieuw dat het een sterke titelkandidaat is, met een aanvalslinie die elk foutje genadeloos afstraft. De supporters van Cercle zullen hopen op een beter resultaat in de volgende wedstrijd, maar de vraag blijft of de ploeg voldoende consistentie kan vinden om weg te blijven uit de onderste regionen van het klassement.