14.4 C
Damme
15.4 C
Sluis

Cercle Brugge stijgt boven zichzelf uit: Denkey schittert en bezorgt ploeg eerste overwinning

Cercle Brugge heeft zichzelf eindelijk in de kijker gespeeld met een overtuigende 4-1 zege tegen Beerschot. Deze overwinning werd vooral gekenmerkt door het knappe optreden van Denkey, die met een doelpunt Ć©n een assist de motor was achter het succes van de Vereniging. Zijn hakje net voor rust was niet enkel oogstrelend, maar sneed ook meteen de hoop van Beerschot af.

Een heroĆÆsche hak van Denkey: Beerschot geklopt en Cercle Brugge opgelucht

Toen Beerschot na hun aansluitingstreffer weer hoop kreeg, leek het even spannend te worden voor Cercle Brugge. Maar dat was buiten Denkey gerekend. Met een briljant hakje net voor rust zette hij de Brugse Vereniging op een comfortabele 3-1 voorsprong, waarmee hij niet alleen zijn eerste doelpunt van het seizoen scoorde, maar ook de aanvalslust van Beerschot de kop indrukte. De Togolese spits was oppermachtig in deze wedstrijd en bewees zijn waarde nogmaals door de assist te leveren voor Olaigbe, die de tweede treffer van Cercle voor zijn rekening nam.

Sterke wijzigingen van Muslic en een blakende Bruninho

Na de nederlaag tegen Molde besloot coach Miron Muslic het roer om te gooien en dropte hij vier nieuwe namen in de basis. Een daarvan was de Braziliaanse nieuwkomer Bruninho, die zijn eerste basisplaats meteen verzilverde met een doelpunt na slechts tien minuten spelen. De Braziliaan stond helemaal vrij in het strafschopgebied en zette de 1-0 feilloos op het bord. Ook Kazeem Olaigbe, een andere nieuwkomer, maakte indruk door de 2-0 aan te tekenen. Het tactische ingrijpen van Muslic betaalde zich dus dubbel en dik uit.

Beerschot zonder antwoord: Ouattaraā€™s turnshow als kers op de taart

De tweede helft leek even een formaliteit, met Cercle Brugge die stevig de controle in handen had. Beerschot slaagde er niet in om het Brugse doel in gevaar te brengen, terwijl de thuisploeg rustig de tijd nam om de score uit te breiden. Invaller Minda miste enkele kansen, maar net voor affluiten was het Ouattara die de eindscore op 4-1 bracht. Zijn spectaculaire viering, met maar liefst vijf salto’s, zorgde voor een uitgelaten sfeer in het stadion. Ouattara bewees niet alleen zijn waarde als aanvaller, maar liet ook zien dat hij moeiteloos een Olympische gymnast kan zijn.

Club Brugge op de hielen en de weg naar boven

Met deze drie cruciale punten springt Cercle naar de tiende plaats in het klassement en zet het zich boven stadsrivaal Club Brugge. Voor het eerst dit seizoen kan de ploeg opgelucht ademhalen, na een moeizame start zonder punten. De verbeterde vorm van de ploeg, mede dankzij de nieuwe gezichten in het team, biedt perspectief voor de komende wedstrijden.

Ons gedacht…

Cercle Brugge heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en dat werd duidelijk met de overwinning tegen Beerschot. Denkey, met zijn cruciale bijdrage, bewees waarom hij een onmisbare schakel is in dit elftal. Ook de strategische wissels van Muslic, zoals het inbrengen van Bruninho en Olaigbe, werpen vruchten af. Het is nu zaak om deze lijn door te trekken en te bouwen aan een stabiele toekomst, waarbij de concurrentie in de ogen wordt gekeken. De tijd zal leren of deze prestatie een uitzondering was of het begin van een wederopstanding, maar Ć©Ć©n ding is zeker: de eerste stap is gezet.