13.3 C
Damme
14.8 C
Sluis

Cercle Brugge blijft steken op gelijkspel tegen Dender: frustratie heerst in het Jan Breydelstadion

Cercle Brugge slaagde er opnieuw niet in om onderaan de ranglijst vandaan te klimmen. In een spannend maar doelpuntloos duel bleef het steken op een 0-0 gelijkspel tegen een defensief sterk Dender. Hoewel Cercle de meeste kansen had, hielden pech en een uitblinkende doelman Verrips de thuisploeg van een broodnodige overwinning af.

Weinig openingen tegen stug Dender

In vergelijking met hun laatste wedstrijd voor de interlandbreak, bracht Cercle-coach Miron Muslic ƩƩn wijziging aan: Ibrahim DiakitƩ verving Senna Miangue in de verdediging. Ondanks die aanpassing kon Cercle in de eerste helft nauwelijks tot grote kansen komen. De bezoekers van Dender voerden hun strijdplan uitstekend uit en de thuisploeg had moeite om door de compacte verdediging te breken.

Een snelle gele kaart voor Dender-verdediger Pupe, na een harde overtreding op Francis, leek in het voordeel van Cercle te spelen. Maar ondanks enkele pogingen van Thibo Somers en Alan Minda, wist doelman Verrips de schade voor de bezoekers beperkt te houden.

Tweede helft brengt Cercle geen geluk

Na rust gooide Muslic het tactisch over een andere boeg. DiakitƩ schoof op naar voren in een meer aanvallende rol, wat direct voor meer druk zorgde. Toch bleef Dender overeind, mede dankzij de paal en een twijfelachtige beslissing van scheidsrechter Bert Put. Na lang beraad besloot Put om geen strafschop toe te kennen voor een fel betwiste actie van Verrips op DiakitƩ.

Met verse krachten zoals Agyekum en Olaigbe probeerde Cercle het tij te keren. Olaigbe kwam tot tweemaal toe dichtbij een doelpunt, maar zijn schoten eindigden op de paal en naast het doel. Verdediger Christiaan Ravych had nog de grootste kans voor Cercle, maar ook zijn schot werd door Verrips knap gekeerd.

Frustratie na afloop

Dender kwam nauwelijks in de problemen en speelde het slotoffensief van Cercle vakkundig uit. Diep in blessuretijd pakte Dender-invaller Soladio nog rood na zijn tweede gele kaart, maar het was te laat om nog verschil te maken. De frustratie bij Cercle was voelbaar, en met de 0-0 blijven ze in de onderste regionen van het klassement hangen.

Ons gedacht…
Dit was een wedstrijd waarin Cercle alles probeerde, maar het geluk simpelweg niet aan hun zijde had. Met meer precisie en wat meer geluk aan de afwerking had de wedstrijd er heel anders uit kunnen zien. Wat denk jij? Kan Cercle zich herpakken en alsnog wegkomen uit de onderste regionen van het klassement?