Damme
9.5 C
Sluis

FC Heist en FC Heist B grijpen de overwinning in spannende wedstrijden

Heist toont veerkracht op twee fronten! Het was een weekend vol actie voor zowel FC Heist als FC Heist B, met spannende wedstrijden en overwinningen waar supporters trots op kunnen zijn.

FC Heist wint 1-2 tegen FC Lichtervelde
Zondag haalde FC Heist een knappe 1-2 overwinning binnen tegen FC Lichtervelde. PƤr Eliane Vervalle opende de score in de 39ste minuut, waarna Tibo Andries drie minuten later de voorsprong verdubbelde (0-2). Lichtervelde kon enkel nog iets terugdoen met een doelpunt van Kjartann Debruyne in de 74ste minuut, maar verder kwam de thuisploeg niet. Ondanks een rode kaart voor Yoni Delporte in de 81ste minuut hield Heist stand en trok de overwinning over de streep. Dit betekent alweer de derde zege in vijf wedstrijden voor Heist, die nu duidelijk op dreef zijn.

Volgende wedstrijd: FC Heist neemt het op tegen SV Ingelmunster op 20 oktober om 15 uur.

Doelpunten: 39′ Vervalle 0-1, 42′ Andries 0-2, 74′ Debruyne 1-2

FC Heist B verliest van FC Lissewege met 4-0
Voor FC Heist B verliep de wedstrijd tegen FC Lissewege minder succesvol. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Dimitri Verdikt in de 2de minuut. Kort daarna maakte Gillian Franssens er 2-0 van. FC Heist B leek geen grip te krijgen op de wedstrijd, en na nog een goal van Verdikt (24′) en een laatste van Jonas Grammens in de 70ste minuut, eindigde de wedstrijd in een harde 4-0 nederlaag voor Heist B. De ploeg zit duidelijk in een moeilijke periode, met vijf nederlagen op rij.

Volgende wedstrijd: FC Heist B speelt op 20 oktober om 15 uur thuis tegen SV Bredene B.

Doelpunten: 2′ Verdikt 1-0, 5′ Franssens 2-0, 24′ Verdikt 3-0, 70′ Grammens 4-0