Damme
23.6 C
Sluis

RKFC wint met 1-0 van Young Reds – Royal Knokke Football Club schittert opnieuw

Onder eenā€ stralende zon in het Burgemeester ā£Graaf Leopold Lippenspark begon RKFC aanā¢ de nieuwe competitieā£ met een ā€Œwedstrijd tegenā¤ Young ā€ŒReds (Antwerp U23). De eerste helft ā¤kenmerkte zich ā€Œdoor veel strijd opā€‹ het middenveld, maar echte kansenā¢ bleven uit. De bezoekers kwamen ā¢het dichtst bij ā¢een doelpunt met ā¢een afstandsschot dat de paal raakte, waardoor de ruststand 0-0 ā€Œbleef.

RKFC zet door ā¤in de tweede helft

In de tweede helft ā€‹zagenā€‹ we een ā€‹sterker ā¤Knokke datā¤ geleidelijk aan meer ā€‹kansen creĆ«erde.ā€ Een voorzet van invaller Ngongo werd door Pieters net ā€‹over gekopt, en Mbye zag zijn ā£kopbal langsā¤ de verkeerde kant van de paal ā€gaan. Het leek op een gelijkspel uitā¤ te ā€Œdraaien, maar tien minuten voor tijd veranderde alles.

Na eenā£ langdurige aanval belandde de bal bij Brachet opā£ de ā€Œlinkerflank. Hijā€‹ bracht de bal scherp voor ā€Œhet doel, waarā¤ Mbye de bal tegen deā£ lat tikte. Muhire was er als ā€‹de kippen bij om de bal hoog in het doel te schieten,ā¢ wat de eindstand opā€Œ 1-0 ā¢bracht. Ondanks de hitte wist RKFC de overwinning binnen te halen.

Vooruitblik ā£op komende ā€wedstrijden

Woensdag ā€‹staatā€ een uitwedstrijd tegen promovendus KVK Ninove op het programma.ā¢ Zondag speelt RKFC ā€opnieuw thuis,ā£ dit ā¢keer voor de zesde ronde van de Croky ā¢Cup tegen Olympic Club Charleroi. ā€‹Beide wedstrijden beloven spannendā€‹ te wordenā£ en zullen een goede ā€test zijn voor de ploeg.

Opstellingā£ en doelpuntenmaker

Opstelling: ā¤ Goblet ā€“ Meddour (75’ā£ Geeraerd), Vanraefelghem, Vanā€Œ den Bogaert, Brachet ā€“ā€Œ Pierre, Pieters, Prudhomme (86’ā¢ Ferrera)ā€Œ ā€“ ā€‹Jalloh (75′ Muhire), Mbye (90′ Legein), Degallaixā€ (46′ Ngongo).

Doelpunt: 82′ Muhire.