20.6 C
Damme
23.6 C
Sluis

Club Brugge neemt drie punten mee naar huis na felbevochten overwinning op Dender

In een wedstrijd vol spanning en enkele bloedstollende momenten, heeft Club Brugge gisteren een 1-2-zege behaald tegen Dender. Blauw-Zwart toonde zich vooral in de eerste helft als de dominante ploeg en wist dankzij doelpunten van Nilsson en Tzolis al snel een comfortabele voorsprong op te bouwen. Hoewel de tweede helft moeizamer verliep, wist Club de voorsprong vast te houden dankzij solide defensief werk, met een cruciale ingreep van OrdĆ³Ć±ez in de slotminuten.

Een vliegende start voor Club Brugge

Na de succesvolle overwinning tegen Antwerp vorige week, besloot coach Nicky Hayen om vertrouwen te houden in zijn basisteam. Ook Vincent Euvrard, de coach van Dender, koos ervoor om zijn startende elf onveranderd te laten na hun gelijkspel tegen STVV. In het openingskwartier van de wedstrijd toonde Club Brugge meteen waarom het een van de topploegen in Belgiƫ is.

De eerste kansen kwamen al snel, met Tzolis die op de flank wat ruimte vond en Nilsson bediende. Hoewel de Zweedse spits zijn eerste poging nog gekeerd zag door doelman Verrips, was het slechts een voorbode van wat komen zou. Kort daarna, na een strakke voorzet van De Cuyper, kopte Nilsson de bal perfect in de verste hoek. Club Brugge stond al na tien minuten op voorsprong.

Met het eerste doelpunt op zak, schakelde Blauw-Zwart nog een versnelling hoger. De bal circuleerde soepel rond de zestienmeter van Dender, wat uiteindelijk leidde tot het tweede doelpunt. Tzolis vond na een knappe combinatie het doel met een laag schot, en binnen het eerste kwartier keek Dender al tegen een 0-2 achterstand aan.

Dender toont veerkracht

Na de vroege dubbele achterstand herpakte Dender zich en begon ook zij gevaar te stichten. Hoewel Club Brugge nog enkele kansen creƫerde, waaronder een poging van Nilsson die net over ging, kreeg de thuisploeg eveneens hun momenten. Vooral na een vrije trap van Kvet moest Mignolet alert zijn, en ook een afstandsschot van Rodes ging maar net naast.

Naarmate de eerste helft vorderde, nam Club Brugge wat gas terug en begon het meer te focussen op balbezit. Toch was het Dender dat vlak voor rust weer hoop kreeg. Na een voorzet van Ferraro wist Rodes de aansluitingstreffer te maken met een schot in het dak van het doel. Plots was alles weer mogelijk voor de thuisploeg.

Een spannende tweede helft

Na de rust kwamen beide ploegen gedreven uit de kleedkamer. Club Brugge nam opnieuw het initiatief en bijna had Tzolis zijn tweede van de avond kunnen maken, maar Verrips hield de bal nog net uit zijn doel. Even later was het Dender dat opnieuw gevaarlijk werd na een overtreding van OrdĆ³Ć±ez, maar Mignolet stond opnieuw pal.

De wedstrijd bleef heen en weer gaan, waarbij vooral de doelmannen zich van hun beste kant lieten zien. Club Brugge kreeg via Skov Olsen nog een goede kans, maar zijn poging vloog net over. Dender daarentegen bleef knokken voor een gelijkmaker en kreeg via Nsimba een uitgelezen mogelijkheid, maar opnieuw was het Mignolet die zijn ploeg redde.

In de slotfase van de wedstrijd greep Nicky Hayen in met enkele wissels om de controle te behouden. De druk van Dender nam toe, maar het bleef moeilijk om door de Brugse defensie heen te breken. In de absolute slotfase leek de thuisploeg dan toch nog een punt uit de brand te kunnen slepen. Wisselspeler Soladio stond op het punt om de gelijkmaker binnen te tikken, maar OrdĆ³Ć±ez bracht met een geweldige redding op de lijn redding.

Ons gedacht…

Met deze overwinning zet Club Brugge zijn sterke seizoensstart verder en bevestigt het zijn status als titelkandidaat. Hoewel Blauw-Zwart vooral in de eerste helft indruk maakte, toonde het team in de tweede helft karakter door de voorsprong vast te houden. Dender mag trots zijn op hun prestatie, zeker gezien de veerkracht die ze toonden na de vroege achterstand. Toch zal de ploeg van Vincent Euvrard zich moeten herpakken om niet verder weg te zakken in het klassement.

Wat vinden jullie van de prestatie van Club Brugge? Laten we hieronder weten wat jullie denken!