Damme
24.2 C
Sluis

Club Brugge haalt de drie punten binnen in spannende topper tegen Antwerp

In een wedstrijd waar geduld en precisie cruciaal waren, wist Club Brugge uiteindelijk met 1-0 te zegevieren over Antwerp. Hoewel Blauw-Zwart het grootste deel van de wedstrijd domineerde met balbezit, was het lange tijd een zoektocht naar een opening in de defensie van de tegenstander. Uiteindelijk was het de Zweed Gustaf Nilsson die via een penalty tien minuten voor tijd de winnende treffer binnenschoot, waarmee hij zijn eerste doelpunt voor Club Brugge op zijn naam zette.

Strategische wijzigingen in de basiself

In vergelijking met de vorige wedstrijd tegen KRC Genk voerde coach Ronny Deila twee opmerkelijke wijzigingen door in de Brugse basiself. Joaquin Seys nam de positie van Hugo Siquet over als rechtsachter, terwijl Christos Tzolis de naar RB Leipzig vertrokken Antonio Nusa verving in de aanval. Ondanks dat Seys op de voor hem minder bekende rechterkant speelde, wist hij zich snel aan te passen en was hij zelfs verantwoordelijk voor het eerste gevaar van de wedstrijd. Zijn schot werd echter vakkundig afgeblokt door de ex-Bruggeling Denis Odoi.

Brugge op zoek naar het openingsdoelpunt

De openingsfase was vrij intens, met beide ploegen die hun kansen creƫerden. Club Brugge kwam dicht bij een doelpunt toen een prachtige voorzet van Seys door Nilsson richting doel werd gekopt. De Zweedse spits zag zijn poging echter via de vingertoppen van doelman Lammens tegen de deklat gaan. Ook Tzolis kwam in de buurt van een treffer, maar zijn schot ging over het doel.

Aan de andere kant van het veld werd Antwerp niet ongevaarlijk. Mignolet, de ervaren sluitpost van Club Brugge, moest tot tweemaal toe reddend optreden om pogingen van Chery en Janssen te pareren. Vooral de redding op het schot van Janssen, die na een diepe pass van Ondrejka direct op doel schoot, was van groot belang om de nul te houden.

Sterk slot van de eerste helft

In het slot van de eerste helft nam Club Brugge weer het heft in handen. Nilsson en Tzolis waren beiden dicht bij een treffer, maar zowel de defensie van Antwerp als doelman Lammens hielden stand. De Brugse aanvalsdrift leek even te loeven, maar het slotakkoord van de eerste helft was voor Blauw-Zwart. Skov Olsen kreeg nog een kans om uit te halen, maar zijn schot werd gestopt door Lammens, die daarmee zijn ploeg in de wedstrijd hield.

Beslissing valt via de strafschopstip

Na de rust zette Club Brugge de druk verder op. Een veelbelovende aanval via De Cuyper en Tzolis resulteerde bijna in een doelpunt, maar het schot van De Cuyper ging net over de lat. Antwerp kon sporadisch tegenprikken, maar kon niet tot scoren komen. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, totdat coach Deila besloot om JutglĆ , Siquet en Vermant in te brengen. Die wissels zouden een cruciale rol spelen in de ontknoping.

Met nog tien minuten te spelen werd Brugge beloond voor zijn aanvalsdrang. Een schot van De Cuyper werd eerst nog gepareerd door Lammens, maar in de nasleep van die fase werd Vermant onderuit gehaald door Doumbia in de zestien. De scheidsrechter twijfelde niet en legde de bal op de stip. Gustaf Nilsson, de Zweedse aanwinst van Club Brugge, bleef koel en schoot de penalty feilloos binnen: 1-0 voor de thuisploeg.

Antwerp eindigt met tien man

Het doelpunt leek Nilsson extra energie te geven, want niet veel later kwam hij nog twee keer dicht bij een tweede doelpunt. Antwerp probeerde in de slotfase nog een gelijkmaker te forceren, maar hun kansen werden ernstig bemoeilijkt toen Denis Odoi zijn tweede gele kaart kreeg en vroegtijdig naar de kleedkamers werd gestuurd. In de laatste minuten wist Club Brugge zelfs nog een tweede keer te scoren via Michał SkĆ³raś, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Ons gedacht…

Club Brugge liet tegen Antwerp zien dat het beschikt over zowel geduld als de nodige veerkracht om moeilijke wedstrijden over de streep te trekken. De keuze van coach Deila om Seys en Tzolis in de basis te zetten, pakte goed uit, terwijl Nilsson zijn waarde bewees door de beslissende strafschop te benutten. Hoewel de wedstrijd niet altijd even aantrekkelijk was, toonde Blauw-Zwart dat het een serieuze titelkandidaat is door ook in lastige situaties het hoofd koel te houden. Antwerp bood zeker weerwerk, maar miste uiteindelijk de slagkracht om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Dit duel toont aan dat Club Brugge klaar is voor de strijd om de titel, terwijl Antwerp nog wat werk voor de boeg heeft om zich echt te kunnen meten met de top van het klassement.