Damme
23.6 C
Sluis

RKFC 2-0 RSCA Futures – Royal Knokke ⁤Football Triomfeert

In een ⁣goed gevuld Burgemeester Graaf Leopold ⁢Lippenspark nam ‌RKFC het in⁢ zijn vijfde ⁢oefenwedstrijd op tegen de beloften van RSC Anderlecht, beter bekend als de RSCA Futures. Deze wedstrijd beloofde⁤ een stevige test te ‌worden, aangezien de RSCA Futures ook dit seizoen in 1B⁢ uitkomen.

Spannende Eerste ⁢Helft

RKFC hield ⁤goed stand tegen de Brusselaars⁤ en creëerde enkele mooie​ kansen. ⁢Lucas Prudhomme raakte de ‍lat bij een⁣ poging om het eerste ⁤doelpunt te scoren. Reian Meddour maakte een mooie actie vanaf de rechterkant en schoot van net buiten ‌het strafschopgebied, maar de ​jonge doelman van ⁤RSCA redde knap. Vlak voor rust raakte ook Jalloh ⁢de lat na een fraaie⁤ actie. Aan de andere kant moest Goblet één keer ‍ingrijpen bij een kopbal van Robbie Ure. De​ ruststand bleef 0-0.

Doelpunten⁢ in ‌de ​Tweede Helft

De ​tweede helft begon met ‌acht ⁣wissels aan Knokse kant, waardoor de nieuwe ​spelers⁢ even moesten wennen. RSCA kreeg een‍ kans toen een afgeweken schot de lat​ raakte, maar RKFC kwam goed ‌weg. Ondanks het overwicht⁣ van RSCA in het begin van de tweede ⁢helft, was het RKFC dat de ⁣leiding nam. Vanraefelghem onderschepte de bal en zag ruimte bij Muhire,⁤ die naar binnen trok en schoot. Zijn schot werd⁢ lichtjes aangeraakt door een verdediger‍ en belandde in de verste hoek: 1-0.

Net ‌na het uur​ haalde Geeraerd de achterlijn en legde de bal knap terug voor de inlopende Ferrera, die de score⁤ verdubbelde: 2-0. RKFC controleerde de rest van‌ de wedstrijd en RSCA kwam niet verder dan⁤ enkele halve⁣ kansen. Hiermee behaalde RKFC zijn derde overwinning in deze voorbereidingsperiode. Volgende week zaterdag‍ staat de laatste oefenwedstrijd tegen KMSK ⁤Deinze op het programma.

Opstelling en Doelpunten

Opstelling: ‍ Goblet (45′ Meese) – ⁣Meddour (45′ Geeraerd), Vanraefelghem, Van den Bogaert, Brachet (45′ Maertens) – ⁢Pieters (45′ Legein), Pierre ‍(75′ Delhaye), Prudhomme (45′ Ferrera) – Jalloh (45′ Ngongo), Naessens ​(45′ Mbye), Degallaix (45′ Muhire).

Doelpunten: 53′ Muhire, 65′ Ferrera.