13.1 C
Damme
13.4 C
Sluis

RKFC 2-0 SC Blankenberge – Royal Knokke Football Club Triomfeert in Spannende Wedstrijd

Na de galawedstrijd​ tegen Club Brugge eind‍ juni, kregen de spelers van RKFC een welverdiende pauze. Midden juli hervatten de trainingen met ‍intensieve fysieke tests. Na slechts vier trainingen stond de tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma.

Een Trage ⁢Start op een ⁢Zonnige Zomeravond

Op ‌een⁣ prachtige​ zomeravond ontving⁣ RKFC Sporting Blankenberge ⁢voor een spannende kustderby. Enkele nieuwe gezichten verschenen aan de aftrap voor Knokke, waaronder‍ Ferrera, Maertens, Degallaix, Legein en Cooman.‍ De wedstrijd begon langzaam,‌ met de eerste serieuze‍ kans voor Knokke na 20⁤ minuten. Jalloh’s indrukwekkende‍ vrije trap en Mbye’s kopbal ​troffen beide ⁣de paal, waardoor ​de openingstreffer uitbleef. Blankenberge speelde goed mee, maar wist doelman ⁣Goblet niet te verontrusten.

Doelpunten in de⁣ Tweede Helft

De tweede helft bracht niet alleen veel wissels aan Knokse kant, maar ook doelpunten. Vijf minuten ‌na de hervatting opende nieuwkomer ‍Muhire de score na een mooie actie van⁣ mede-nieuwkomer Ngongo. Nog geen tien minuten later was het opnieuw raak. Naessens werd nog gestopt door‍ de doelman van SC Blankenberge, maar ⁤Pieters volgde goed ‍op en zette de⁣ eindstand op het bord.

Vooruitblik: Oefenwedstrijd tegen HSV Hoek

Komende ‍zaterdag trekken onze jongens naar Nederland voor een⁣ oefenwedstrijd tegen HSV Hoek. Het belooft opnieuw een spannende confrontatie⁤ te worden, waarin‌ de spelers hun vorm verder kunnen⁤ aanscherpen.