Damme
10.7 C
Sluis

Een vol stadion, een slimme zet van Rik Verheye en een match vol emotie

Zondagmiddag speelde RKFC Knokke een bewogen wedstrijd tegen Sporting Hasselt in het Graaf Leopold Lippens Park. De sfeer zat er goed in, mede dankzij de talrijke supporters die naar Knokke afzakten, deels door de populaire oproep van acteur en voorzitter van Sporting Hasselt, Rik Verheye. Hij maakte van het duel een spektakel, niet alleen op het veld, maar ook ernaast, met een fandorp vol eten, drinken en sfeer. Op sportief vlak bleef het evenmin stil, met een boeiend 1-1 gelijkspel als eindresultaat.

Slimme tactische zetten en een zenuwslopende eerste helft

De wedstrijd begon stroef voor de thuisploeg. Na amper twintig minuten moest RKFC-knokker Ruben Vanraefelghem zijn manschappen hergroeperen nadat Nicolas Orye de Limburgers op voorsprong bracht. Sporting Hasselt had zelfs de kans om de voorsprong te verdubbelen via een strafschop, maar doelman Merveille Goblet groeide uit tot de redder in nood voor de kustploeg door de penalty te stoppen. Dit gaf Knokke de moed om terug te vechten, wat uiteindelijk resulteerde in een felbevochten tweede helft.

In de eerste helft had Knokke het moeilijk, vooral bij het kiezen tussen doordekken of niet. Dit zorgde voor wat verwarring op het veld. Coach Jannes Tant was eerlijk na de wedstrijd: “De eerste 20 minuten waren lastig. We wisten niet altijd hoe te reageren.” Gelukkig bracht een tactische positiewissel, met Ilan Hurtevent die meer druk zette op rechts, het nodige evenwicht terug.

Stan Braem steelt de show bij debuut

Stan Braem, een aanwinst die eind vorige maand nog interesse genoot van Sporting Hasselt, koos uiteindelijk voor Knokke vanwege de nabijheid van zijn thuisbasis. En wat een debuut maakte hij! Braem scoorde zijn eerste doelpunt voor RKFC, wat de spanning in het stadion tot een kookpunt bracht. Knokke dreigde daarna zelfs om de overwinning naar zich toe te trekken, met een vrije trap van Cooman die de lat trof.

De spanning bleef aanwezig tot het laatste fluitsignaal. Sporting Hasselt probeerde de wedstrijd nog te beslissen, maar Justin Pieters voorkwam met een stevige kopbal een late treffer van Bounou.