Damme
10.6 C
Sluis

Club Brugge verliest op bezoek bij AC Milan ondanks sterke start: 3-1

Club Brugge begon sterk, maar moest uiteindelijk met lege handen huiswaarts keren na een 3-1 nederlaag tegen AC Milan in de UEFA Champions League.

Een hoopvolle start, maar harde klappen voor Club

Het beloofde een spannende avond te worden voor Club Brugge in de derde speeldag van de UEFA Champions League. Ze trokken naar het legendarische San Siro, waar ze het opnamen tegen het grote AC Milan. Blauw-Zwart opende de wedstrijd sterk en creĆ«erde meteen een aantal grote kansen. Toch misten ze telkens de kans om op voorsprong te komen. Een gemiste kans voor Tzolis na drie minuten zette meteen de toon, gevolgd door een schot van JutglĆ  dat niet het doel vond. Zelfs een daverend schot van OrdĆ³Ć±ez, dat de lat trof, kon Club niet op voorsprong brengen.

Maar net toen de Bruggelingen hoopten door te breken, sloeg het noodlot toe. Een scherpe hoekschop van Christian Pulisic werd door een woud van spelers het doel in gewerkt, wat AC Milan op voorsprong bracht. Tot overmaat van ramp kreeg Rafael Onyedika kort daarna een rode kaart, waardoor Club met een man minder verder moest. De kansen leken te keren, en de rust werd ingegaan met een zware opdracht voor het Belgische team.

Veerkracht en teleurstelling

Ondanks de tegenslag kwam Club Brugge veerkrachtig uit de kleedkamer. Al snel zorgde de ingevallen Senne Sabbe voor een onverwachte gelijkmaker, na een knap opgezette aanval. De vreugde was echter van korte duur, want naarmate de wedstrijd vorderde, vond AC Milan meer en meer openingen. Met een doelpunt van Tijjani Reijnders kwam Milan opnieuw op voorsprong en even later sloeg hij nogmaals toe, waardoor de eindstand op 3-1 werd bepaald.

In de laatste minuten van de wedstrijd kon Simon Mignolet nog enkele reddingen uitvoeren, maar de score bleef onveranderd. Ondanks hun sterke start en enkele indrukwekkende momenten, moest Blauw-Zwart de nederlaag incasseren.

Wat nu voor Club Brugge?

Deze nederlaag betekent een zware dobber voor de Europese campagne van Club Brugge. Toch wacht hen een nieuwe uitdaging dichter bij huis, want komende zondag staat de topper tegen RSC Anderlecht op het programma in het eigen Jan Breydelstadion. Het is de vraag hoe de spelers deze Europese nederlaag zullen verwerken en of ze zich kunnen herpakken voor deze belangrijke clash in de Belgische competitie.