Damme
19.7 C
Sluis

Club Brugge start seizoen met frustrerend gelijkspel tegen KV Mechelen

Club Brugge heeft het nieuwe voetbalseizoen gestart met een 1-1 gelijkspel tegen KV Mechelen. Ondanks een dominante prestatie slaagde Blauw-Zwart er niet in om de overwinning binnen te halen, mede door pech en stevige tegenstand van de bezoekers.

Dominantie zonder beloning

Club Brugge begon sterk aan de wedstrijd en zette KV Mechelen onmiddellijk onder druk. De eerste grote kans kwam na twintig minuten toen Tzolis een teruggelegde bal net niet kon verzilveren. Hoewel Club verschillende kansen creëerde, ontbrak het hen aan precisie en geluk, met pogingen van Vetlesen en Nilsson die naast gingen of gestopt werden door doelman De Wolf. De eerste helft eindigde zonder doelpunten, ondanks een knal van Onyedika die via de paal terug het veld in kwam.

Voorsprong en snelle gelijkmaker

Na de rust bracht coach Nicky Hayen Jutglà in voor Onyedika. Deze wissel leek direct vruchten af te werpen toen Seys, na voorbereidend werk van Nilsson, het eerste doelpunt van het seizoen maakte. De vreugde was echter van korte duur. KV Mechelen herstelde snel en Patrick Pflücke scoorde na een goede voorzet van de ingevallen Petter Dahl.

Eindsprint zonder succes

Club Brugge zette alles op alles om alsnog de overwinning te behalen. Nieuwe krachten zoals Siquet, Skóraś, Nielsen en Skov Olsen werden ingebracht. Ondanks de constante druk op de verdediging van KV Mechelen en verschillende doelpogingen, waaronder een harde knal van Romero en een reflex van De Wolf op een schot van Siquet, slaagde Club er niet in om opnieuw te scoren. Diep in de blessuretijd spatte een kopbal van Nilsson nog op de deklat uiteen, waardoor de wedstrijd eindigde in een frustrerende 1-1.

Nieuwe gezichten en aanpassingen

Nicky Hayen had enkele wijzigingen doorgevoerd na de nederlaag in de Supercup tegen Union. Maxim De Cuyper verving Amine Et-Taïbi als rechtsachter, Raphael Onyedika kreeg de voorkeur boven Casper Nielsen op het middenveld en Gustaf Nilsson nam de plaats in van Ferran Jutglà in de aanval. De nieuwkomers Romero en Tzolis behielden hun basisplaats, terwijl Jashari en Siquet voor het eerst op de bank zaten. Deze aanpassingen zorgden voor frisse energie, maar konden het gewenste resultaat niet verzekeren.

Ons gedacht…

Club Brugge begint het seizoen met een gevoel van gemiste kansen en frustratie. Ondanks hun dominantie en talrijke doelpogingen, slaagden ze er niet in om de overwinning binnen te halen. Het team toonde potentieel en doorzettingsvermogen, maar moet nog scherper worden voor het doel. De komende wedstrijden zullen cruciaal zijn om te zien of Club Brugge deze puntenverlies kan omzetten in leermomenten en het seizoen alsnog sterk kan vervolgen. De steun van de fans blijft essentieel in deze uitdagende start.