Damme
10.7 C
Sluis

Cercle boekt belangrijke overwinning in spannende strijd tegen AA Gent

Cercle Brugge wist op donderdagavond zijn thuiswedstrijd tegen AA Gent met 2-1 te winnen, dankzij een sterke prestatie van Denkey. Na een eerste helft waarin Cercle verzuimde zichzelf te belonen, slaagde de ploeg er in de tweede helft in om tweemaal te scoren. Fadiga maakte het in blessuretijd nog spannend met een aansluitingstreffer, maar Cercle trok uiteindelijk verdiend aan het langste eind.

Dominantie in de eerste helft, maar geen goals

Cercle Brugge begon het duel vol overtuiging en domineerde het openingskwartier volledig. Het team van coach Miron Muslic speelde met veel druk naar voren en zorgde al snel voor enkele dreigende momenten. Zo probeerde Olaigbe het met een gedurfde poging vanaf de hoekschop, maar zijn schot belandde in het zijnet. Niet veel later kreeg Felipe Augusto een schietkans na een goede voorzet van Nunes, maar zijn poging werd geblokt door Gent-verdediger Torunarigha.

De Buffalo’s kregen pas na een halfuur hun eerste kans. Fadiga stuurde Gudjohnsen diep, maar DiakitĆ© wist de IJslandse spits van scoren af te houden. Beide ploegen gingen met een brilscore de rust in, hoewel Cercle duidelijk de bovenliggende partij was.

Denkey maakt het verschil

De tweede helft begon meteen spectaculair met een grote kans voor Cercle. Torunarigha verwerkte een bal niet goed, waarna Felipe Augusto bijna de openingstreffer scoorde. Roef, de doelman van Gent, voorkwam echter dat de bal in het doel belandde. Het gevaar bleef aanhouden, met onder meer een schot van Ito voor Gent dat op de lat uiteenspatte.

Een kwartier voor tijd kwam de verdiende voorsprong voor Cercle. Nazinho speelde een mooie een-twee met Minda en bracht de bal voor. Denkey reageerde alert en schoof de bal tussen de benen van Roef: 1-0. Het doelpunt gaf Cercle vleugels, maar ondanks enkele verdere kansen bleef de score ongewijzigd.

In blessuretijd zorgde Denkey opnieuw voor een hoogtepunt. Na een knappe actie van Agyekum wist hij zijn tweede doelpunt van de avond te scoren. Gent zette nog aan en Fadiga slaagde erin om in de 97ste minuut te scoren, maar het was niet genoeg om Cercle van de overwinning te houden.