Damme
15.5 C
Sluis

FC Damme Zegeviert in Spannende Match tegen Eendracht Brugge

Guillaume Vanhollebeke zette de toon met een vliegende start, want al na drie minuten scoorde hij voor het bezoekende team. FC Damme leek niet te stoppen, want Senne Helewaut bracht de stand in de 34ste minuut naar 0-2. Slechts vijf minuten later was het opnieuw raak: Vanhollebeke vond opnieuw het net en breidde de voorsprong uit naar 0-3. Met nog een half uur te gaan zette Helewaut zijn stempel opnieuw en maakte hij de 0-4.

De jongste speler van het team, Kiano Baert, voegde nog een extra doelpunt toe in de 73ste minuut, waardoor FC Damme comfortabel op een 0-5 voorsprong kwam. Maar Eendracht Brugge gaf niet op. Gianni Claeys doorbrak de ban voor de thuisploeg en scoorde in de 81ste minuut, waardoor de stand 1-5 werd. Kort daarna maakte Robby Gheldof nog een doelpunt voor Eendracht Brugge, waarmee de eindstand op 2-5 werd gebracht. Ondanks de inspanning van de thuisploeg, bleek FC Damme de sterkere ploeg van de dag.

Hoe doen de teams het dit seizoen? Eendracht Brugge zit duidelijk in een dipje. In hun laatste vijf wedstrijden konden ze slechts Ć©Ć©n keer winnen, speelden ze twee keer gelijk en verloren ze twee keer. FC Damme daarentegen is bezig aan een sterke reeks, met vier overwinningen en slechts Ć©Ć©n nederlaag in hun laatste vijf matchen.

Wat staat er te gebeuren? Op zaterdag 26 oktober om 19 uur krijgt Eendracht Brugge een nieuwe kans om zich te herpakken, dit keer uit tegen FC Lissewege. FC Damme speelt op zondag 27 oktober om 15 uur thuis tegen VKSO Zerkegem B. Kunnen de teams deze lijn doorzetten?