Damme
9.5 C
Sluis

RKFC houdt stand tegen sterke tegenstander

Op de zevende speeldag van de competitie reisdeā£ Royal Knokke Football Clubā¤ af naar de ā€‹nieuwkomer ā€in de reeks, KFC Merelbeke. Beide teams hadden tot nu toe slechts Ć©Ć©n overwinningā¢ op hun naam staan en waren vastberaden om hun tweede overwinning te behalen.

Dominante Eerste Helftā€ van RKFC

De ā£wedstrijd begon veelbelovend voor RKFC, dat in de eersteā€Œ helft de bovenliggende partij was. ā€ŒMet ā€‹indrukwekkende combinaties en veelvuldig doelgevaar leek ā€het team op weg naar succes. Ondanks enkele uitstekende reddingen van de doelman van ā€ŒMerelbeke, wist RKFC vijf minuten ā€voor rust toch te scoren. Een voorzet van De Bodt ā€bereikte Braem,ā€‹ die de bal met een subtiele hakbeweging naar Prudhomme speelde. Zonderā€ aarzeling schoot Prudhomme de bal in het net, waardoor ā€‹RKFC met een verdiende ā€‹voorsprong de rust inging.

Merelbeke Herpakt Zich na de Rust

Na de pauze kwam Merelbeke met hernieuwde energie uit de kleedkamer en zette RKFC onder druk. Hoewel de thuisploeg geen grote kansen creĆ«erde, slaagde RKFC er niet in om de voorsprong verder uit te breiden. Hurtevent, Prudhomme en ā¤Jalloh kregen kansen, maar het was uiteindelijkā€Œ Merelbeke dat in de ā¢slotfase wist te scoren. Een lange bal werd niet goedā€Œ weggewerkt door de verdediging van Knokke, waardoor Ilias Mjahed de bal prachtig in de hoek schoot,ā€‹ buiten het ā€Œbereik vanā€Œ Goblet. Dit bracht deā¢ eindstand op 1-1.

Vooruitblik op Volgende Week

Volgende week speelt RKFC weer thuis in het BGLLP-stadionā¤ tegen ā€‹OHL u23. Na ā£de wedstrijd vindt hetā€ eerste RKFC-Oktoberfest ā€Œplaats, met een optreden van de opkomende party-act Louis Flion ā€en een Happy Hourā€ van 17u ā€‹tot 18u.

Opstelling en Hoogtepunten

Bekijk de reactie van onze coach Jannes Tant op de wedstrijd. De ā¤opstelling van RKFC ā€was als volgt: Goblet ā€“ De Bodt, Vanraefelghem, Van Den Bogaert, ā€ŒCooman ā€“ Pierre, ā£Pieters, ā€Prudhomme ā€“ Jalloh ā€(80′ Ngongo), Braem (87′ ā£Mbye), Hurtevent (87′ Muhire). Het doelpunt werd gescoord doorā¤ Prudhomme in de 40eā¤ minuut.