Damme
14.6 C
Sluis

Cercle Brugge ziet kansen vervliegen in Mechelen ondanks dominante tweede helft

Op speeldag 8 van de Jupiler Pro League trok Cercle Brugge naar het AFAS Achter de Kazerne-stadion, waar KV Mechelen hen opwachtte. De bezoekers uit Brugge begonnen met vertrouwen aan de wedstrijd, maar moesten uiteindelijk het onderspit delven met een 2-0 nederlaag. Hoewel Cercle in de tweede helft een ander gezicht toonde, wist het niet te scoren en bleef de Mechelse voorsprong overeind.

Een moeizame start voor Cercle

Trainer Miron Muslic paste zijn basiself op drie posities aan ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Racing Genk. Bruninho, Diakite en debutant Kakou kregen een kans, terwijl Miangue, Ouattara en MagnƩe op de bank startten. Het begin van de wedstrijd was gelijkopgaand, maar KV Mechelen slaagde er al snel in om het balbezit naar zich toe te trekken. Hoewel de thuisploeg enkele kansen kon creƫren, leek Cercle voorlopig stand te houden.

Pas na het halfuur viel de eerste echte dreiging van de wedstrijd, met een doelpunt van verdediger Foulon. Na een voorzet van PflĆ¼cke kopte hij de bal voorbij Warleson, wat de Mechelse aanhang in extase bracht. De botsing tussen Foulon en de Cercle-doelman na het doelpunt zorgde voor een tijdelijke pauze, maar de thuisploeg kon met een verdiende voorsprong de rust ingaan.

Cercle Brugge herpakt zich, maar zonder succes

In de tweede helft toonde Cercle Brugge zich van een heel andere kant. Met de invallers Olaigbe en later Nazinho werden de Bruggelingen plots veel gevaarlijker. Olaigbe kwam al snel dicht bij een gelijkmaker, maar zijn schot werd nipt gekeerd door Mechelen-doelman De Wolf. De constante aanvallen van Cercle zorgden voor enkele hachelijke situaties in de Mechelse verdediging, maar telkens ontbrak de precisie in de afwerking.

Denkey kreeg nog de grootste kans van de wedstrijd voor Cercle. Zijn deviatie aan de eerste paal belandde helaas tegen de buitenkant van het doelkader. Ondanks het offensieve overwicht en meerdere pogingen, bleef de gelijkmaker uit.

Einde met een domper

In de slotfase besliste KV Mechelen de wedstrijd definitief. Warleson kon in eerste instantie nog een vrije trap van Hairemans keren, maar Van den Eynden tikte de bal in de rebound binnen: 2-0. De wedstrijd leek zelfs nog een derde Mechels doelpunt te krijgen toen Lauberbach scoorde op de counter, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Voor Cercle Brugge, dat in de tweede helft meer had verdiend, voelt deze nederlaag zwaar aan. Ze moeten echter snel de knop omdraaien, want donderdag staat alweer een nieuwe uitdaging op het programma: de thuiswedstrijd tegen AA Gent.

Ons gedacht…

Cercle Brugge speelde een wedstrijd van twee helften, waarbij de tweede periode een duidelijke verbetering liet zien. Helaas kon de ploeg haar kansen niet omzetten in doelpunten. Hoewel KV Mechelen slechts sporadisch gevaarlijk was in de tweede helft, toonde de thuisploeg zich efficiĆ«nter. Cercle’s strijdlust mag echter niet onderschat worden, en met wat meer scherpte in de afwerking liggen betere resultaten binnen handbereik.